Kacagóra

Miért KacagÓra?

2012 januárjában találkoztam egy rendezvényen a nevető jógával és annyira magával ragadt az önfeledt nevetés, hogy hazaérve rögtön azt kezdtem kutatni, hogyan tanulhatom meg én is ezt a módszert. Szerencsémre pont februárban indítottak Hahotaklub vezető tanfolyamot, amire rögtön jelentkeztem és el is végeztem. 2012 májusában volt lehetőségem  önállóan tartani  Hahota jóga órát, amit én KacagÓrának neveztem el.

Júniusban a Múzeumok éjszakája keretében a vidámság népszerűsítése végett ingyen nevetést adtam az utcán járóknak, akik lelkesedéssel fogadták ezt a kedves gesztust. 

KacagÓra Online

A vészhelyzet kezdetén úgy éreztem most még fontosabb nevetést, örömöt vinni az emberek életébe, ezért úgy döntöttem, hogy online, Zoom alkalmazás segítségével nevettetem meg a résztvevőket. Az online tér lehetővé tette, hogy ne csak Budapesten és a környékén élők vehessenek részt a foglalkozáson, hanem az egész ország területéről érkezhettek a nevetni vágyó felnőtt nők és férfiak.

Olyan sikeres volt a kezdeményezés, hogy azóta két heti rendszerességgel tovább folytatom ezt a próba kacagtatást.

A foglalkozásokon a játékos nevető és a jóga légző gyakorlatok mellett önbizalom növelő és egymás másságát elfogadó feladatok kipróbálására van lehetőség.

A kacagóknak mindenfajta megfelelési kényszer és gondolkodás nélkül, a múlton való rágódás és a jövőn való aggódás helyett, lehetőségük van a jelenben maradni és könnyed, új lendületet adó örömet megélni. A nevetés összeköti és egymás számára rokonszenvessé teszi az embereket.

Az intenzív együtt kacagás csökkenti a résztvevőkben a feszültséget, és lelkesítő, erőt adó közös nevetéssel felszabadultságot, nyitottságot, önszeretetet és mások elfogadását érezhetik meg rövid idő alatt, ami hozzájárul önbecsülésünk és önbizalmunk növekedéséhez.

A kacarászás kikapcsolja az elmélyülést akadályozó, önmagunkkal folytatott állandó belső párbeszédet és a kiadós nevetés után energikusnak, ellazultnak érezhetjük magukat.

KacagÓra – Felnőttek Hahota jógája

Hahota jógán feltételek nélkül nevetünk, miközben nevető és mély jóga légző gyakorlatokat végzünk. KacagÓrán életörömet és gyermeki kreativitást élünk meg és alkalmad lesz különleges, játékos, önbizalom növelő feladatokkal is megismerkedni.

Mit fogunk tenni?

Néhány közösen végzett légző-, lazító gyakorlattal, és a ho-ho-ha-ha-ha szavak skandálásával kezdünk, majd olyan kacagtató jógagyakorlatok következnek, melyeket mesterségesen idézünk elő és spontán nevetésre ingerelnek bennünket.

A hahota jógán az okok és feltételek nélküli együtt-nevetést gyakoroljuk egymás közt. Nem egymáson, hanem egymással nevetünk és ehhez különösebb humorérzék sem kell.

Mitől működik?

A csoportosan, mesterségesen kreált, okok nélküli nevetés jó társaságban átalakul természetes kacagássá, amely szélvészként terjed, és mindenkire átragad.

Milyen hatása van a nevetésnek?

A tartós nevetés, az azzal járó intenzív, felfokozott légcsere felér egy lazító relaxációval. A kitartó nevetés egyfajta aktív meditációvá válhat.        A nevetés kikapcsolja az elmélyülést akadályozó, önmagunkkal folytatott állandó belső párbeszédet, jobban a jelenben tart. Nevetés közben a szervezetben csökkennek a stresszhormonok és ezzel együtt növekednek a boldogsághormonok, így egy ellazult, boldog érzést élhetünk meg. Kacagás közben összehangolódik a jobb és bal agyfélteke működése, kibontakozik a játékos kreativitás, háttérbe szorulnak a negatív érzelmek.

A hahota jógázni egy fizikai, lelki, szellemi felüdülést adó tevékenység. Ha ki akarsz próbálni valami olyan testmozgást, ami élettel telivé, jókedvűvé és derűssé tesz, gyere, és kacagj velünk.

Mit hozz magaddal?

Laza ruhát, egy zoknit vagy szobai cipőt és egy üveg vizet.

A foglalkozás hétfőnként 18:00-kor kezdődik

A helyszín: Varázskert 1141 Budapest Szugló utca 83-85.

A foglalkozás hossza: 60 perc

A foglalakozás ára 1.700 Ft/óra

Bejelentkezés a +36 20 366 5220-as telefonszámon

Ha kíváncsi vagy hogyan néz ki egy rövidített KacagÓra első része, nézd meg ezt a videót!

KacagÓra – Home Office-ban dolgozóknak

 

  • Home office-ban dolgozol és nehezen indul a heted, mert nincs elég energiád, motivációd?

  • Szeretnél könnyedén mosolyogni, amikor az ügyfeleddel beszélgetsz?

  • Új ötleteket és folyamatos innovációt kell felmutatnod, hogy helyzet előnyben tudj maradni?

  • Magas és állandó stresszt élsz meg, elvesztetted érzelmi egyensúlyod és a kiégés határán vagy?

Hogyan tudod kezelni ezeket a kihívásokat egy egyszerű módszerrel akár már 30 perc alatt?

Bármily hihetetlen a módszer nem más, mint a nevető jóga, amelynek alapja a játékos nevető és mély légző gyakorlatok.

zöld bögre és zoom alkalmazás egy laptop monitorán

Az okok és feltételek nélküli nevetéssel endorfin, úgynevezett boldogsághormon termelődik a szervezetedben és közben csökkenti a fizikai, mentális és érzelmi stresszt benned. A kialakuló jókedved hatására könnyebben tudsz mosolyogni, ami még telefonon keresztül is érződik. A nevetésnek köszönhetően kommunikációs és motivációs készséged fejlődik, elégedettek lesznek az ügyfeleid és ennek hatására növekszik a céged ügyfélköre, aminek Te és ha alkalmazott vagy a főnököd is nagyon örül majd. A játékos gyakorlatoknak köszönhetően a nevetés a jobboldali kreatív agyféltekédet stimulálja, így fejleszti kreatív és innovatív készségeidet.

A nevetéssel egyszerű és egészséges módon tudsz gondoskodni egész hétre való jól-létedről.

A Zoom-on tartott online nevető jóga órák hétfőn reggelente 7:30-kor kezdődnek és 30 percesek. Így 8 órakor energikusan és motiváltan tudod elkezdeni otthonról a munkád.